Alexander Hendriks wint Van der Graaf-prijs

 

Alexander Hendriks heeft de Jaap van der Graaf-prijs gewonnen en op 15 januari in ontvangst genomen tijdens de 70e Vakantiecursus van de afdeling Watermanagement van de TU Delft.

De jury heeft 28 artikelen beoordeeld. Het winnende artikel van Alexander Hendriks – ‘Growth media in anaerobic fermentative processes: The underestimated potential of thermophilic fermentation and anaerobic digestion’ – is gepubliceerd in het blad Biotechnology Advances en getiteld ‘Growth media in anaerobic fermentative processes: The underestimated potential of thermophilic fermentation and anaerobic digestion’.

Hendriks heeft na zijn afgeronde studie Environmental Technology aan Wageningen UR onder meer zes jaar gewerkt voor Royal HaskoningDHV. Hendriks’ artikel over het fermenteren en vergisten van organische afval(water)stromen is gekozen als winnaar, omdat hij op basis van een literatuurstudie goed duidelijk maakt hoe de afwezigheid van sporenelementen (vitaminen en mineralen) de dagelijkse praktijk van vergisting van afvalwater ernstig kan verstoren, aldus de jury. Ze heeft bij de beoordeling vooral gelet op vijf criteria: maatschappelijke bijdrage, innovatie, toepasbaarheid op korte/middellange termijn, wetenschap en taal.

De Jaap van der Graaf-prijs is op initiatief van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos ingesteld in 2009 toen Van der Graaf terugtrad als hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de TU Delft.

Bron: H₂O

Bij ons op de site adverteren?

Abonneer u nu op Waterbranche.

Uitgelichte Bedrijven

KELLER Meettechniek B.V.

Logisticon Water Treatment B.V.

Krohne Nederland B.V.

Share This