Akkoord Haven Rotterdam en waterschappen

Ondertekening samenwerking Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Delfland en Havenbedrijf Rotterdam. V.l.n.r.: Lies Struik, Ingrid ter Woorst en Eric van der Schans. Foto: Ries van Wendel de Joode/HbR

Haven Rotterdam en waterschappen akkoord over levering schoon water

 

Waterschap Hollandse Delta, het Hoogheemraadschap van Delfland en Havenbedrijf Rotterdam hebben een ‘Overeenkomst Zoetwaterleverantie Brielse Meer/Bernisse’ gesloten. Het akkoord regelt de onttrekking van het zoet water van het Brielse Meer voor het haven- en industriegebied en beide waterschappen.

 

De nieuwe overeenkomst komt in de plaats van de eerdere afspraken uit 1988. “Het hebben van een zoetwatervoorziening in de nabijheid van ons haven- en industriegebied is een belangrijk voordeel voor de industrie in de haven. Deze overeenkomst is belangrijk voor de verdere duurzame ontwikkeling”, zegt Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Kwetsbaar

Het Brielse Meer krijgt zijn zoet water via het inlaatpunt Bernisse. Dit inlaatpunt is kwetsbaar voor zoutindringing. Door de klimaatverandering zal deze kwetsbaarheid nog toenemen. Het Havenbedrijf en de waterschappen willen nu een tweede zoetwaterinlaatpunt – de zogenoemde Inlaatsluis Spijkenisse – ontwikkelen om de leveringszekerheid van zoet water te vergroten.

Bij ons op de site adverteren?

Abonneer u nu op Waterbranche.

Uitgelichte Bedrijven

KELLER Meettechniek B.V.

Logisticon Water Treatment B.V.

Krohne Nederland B.V.

Share This